Helig Helande Cirkeldans 21/6 2023

Helig Helande Cirkeldans 

med Repanse Lejonhjärta

Midsommarsolstånds ceremoni utomhus på en kraftplats (exakt plats kommer meddelas)

Datum & plats: Onsdag 21/6  2023  Kl 14-17

 Timmermansgatan 48, Skillinge, Österlen

Vi samlas i cirkelns gemenskap och börjar med cirkeldelande, mediterar tillsammans, värmer upp kroppen och övergår till dansen. Vi dansar i cirkeldans med eller utan handfattning beroende på gruppen och omständigheter. Cirkeldanserna är enkla upprepande steg som dansas i cirkel till musik eller cirkelsånger. Inga förkunskaper krävs. Vi avslutar med vegansk fika.

Varje dans tillfälle blir som en ceremoniell dansrit och kommer ha ett tema som vi utforskar i dansen:

 Överlämna & Släppa

Släpp taget om det du inte längre behöver för att skapa utrymme och välkomna nuet och framtiden. Dansens symboliska steg och rörelser hjälper oss att släppa taget om sorg, oförmåga att förlåta, ilska, rädsla, stress, obeslutsamhet och andra tankar och känslor. För att välkomna frid, förlåtelse, ljus, kärlek, mod, kraft, beslutsamhet och riktning, glädje och nya möjligheter i livet.

 Bönens Kraft

 Genom dansen hedrar vi våra förfäder, visar tacksamhet för allt vi har fått och allt vi har. Vi sänder våra böner om ljus, kärlek, frid och fred till allt och alla på vår jord. Bönens kraft är stor, när vi är många som samlas med samma intention i bön, dans och meditation förändrar det frekvensen på jorden till mer fredlig.

Självkärlek & Självomsorg

Genom dansen, sången och meditation ger vi oss själva den kärlek, omsorg och helande vi behöver för att hämta hem oss själva och stärka välbefinnande, självkärlek, hälsa och livsglädje. En stund att helt landa i dig själv i gemenskapen och den helande närvaron som bär dig och helar dig.

 Dansa din Dröm Levande

Advent betyder att vänta. Väntan på att Jesusbarnet föds. I våran tid är det en väntan på att kärlekskraften/ kristuskraften föds lite mer i våra hjärtan för varje år. I adventstiden går vi varje år igenom olika prövningar, ett elementprov varje adventsvecka; jordprovet, vattenprovet, luftprovet, eldprovet, oavsett vi är medvetna om det eller ej. För att växa oss starkare in i vår fulla kraft och potential.    Vi har släppt taget, använt bön för att manifestera det vi önskar, tagit hand om oss själva med självkärlek och självomsorg för att nu ta emot våra önskningar och se dem manifesteras. I dansen välkomnar vi de olika elementen, jord, vatten, luft, eld, stenarna, djuren, solen, månen, planeterna och stjärnorna. Samlar in och tar emot deras krafter inom oss och dansar den stora drömmen levande. Visualiserar att vi i dansen skapar en värld i kärlek och skönhet, dansar våra drömmar levande.

Om Helig Helande Cirkeldans:

Med dansrörelsernas olika symbolik kommer vi i kontakt med kroppen och vårt inre i flöde och stillhet som en dansritual. Det finns danser för livets olika skiftningar; årstidernas växlingar, sorg och glädje, död och pånyttfödelse, fruktbarhet, fest och högtid. Helig helande dans hjälper dig att frigöra dina blockeringar och leva i din fulla kraft i samklang med dig själv och naturen. Helig Helande Cirkeldans är en ursprunglig dansform som folk har dansat i cirklar och spiraler i tusentals år. I Cirkeldansens anda av gemenskap, för att hela, uttrycka sin respekt för Jorden under alla hennes årstider, för att dansa den kosmiska dansen. Dansformen kallas även ”Meditativ dans”, ”Livets danser”, ”Sacred circle dance”. Sacred circle dance återfinns bl.a. i Findhorn community i norra Skottland.

”Cirkeldansen föddes i människans barndom och var en symbol för kosmos, månens och solens rytm och planeternas kretslopp. Cirkeldansen uttryckte på något sätt människornas liv – för dansen är allas vår erfarenhet av liv. Det är livet som rörelse, människornas rörelse, växternas rörelse, det hårda bergets rörelse. Det känns som jag rör vid något i dansen som är ett koncentrat av energi som bär upp allting, allt levande, den energi som får jorden att snurra, växterna att spira och profeterna att tala. Det är en energi eller kraft eller som jag använder ordet… Helig ande.” Maria Rönn

 

Dansen har använts som en del av fruktsamhets riter och sånings danser för att få plantorna att växa höga och kraftiga. Dansen har använts i religiösa riter, tempeldanser, den invigde mottogs i templet med dans och initierades i mysteriets hemligheter under antiken. De egyptiska prästerna dansade runt sina altare för att återge planeternas, stjärnbildernas rörelse och fixstjärnornas rörelser på himlen. Danskonstens ursprung utgår från himlakropparnas harmoniska kosmiska rörelser och välljud.

”Dansen har använts som bön, bönen är en form av andlig dans för att komma i kontakt med det heliga och Gudomliga i rörelse.”

I denna tid när det mänskliga medvetandet på många sätt är separerade från Jorden, hennes cykler och rytmer. Så kan dansen ge en upplevelse av samhörighet med jorden och med varandra. Dansen ger en universell upplevelse för både kropp, själ och sinne. Strukturen i våra kroppar dansar till universums rytm, som ger en upplevelse av att vara ett med allt.

Praktisk info:

Om du vill får du gärna ta med något symboliskt till mitten av cirkeln, något som symboliserar varje aktuellt tema för dig de olika gångerna:

Överlämna och släppa, Bönens Kraft, Självkärlek och Självomsorg, Dansa din dröm levande.

Vägbeskrivning:

Kom gärna en kvart innan vi börjar så vi kan börja i tid.

Vid frågor :

Repanse Ring 0414-30141 / Sms 0709-943669
Email: info@denhelandemanniskan.se

Anmälan: görs via Boka direkt genom att betala in kursavgiften med Qliro (delbetalning möjlig), kort  eller swish.

Avbokning senast 24 timmar innan kurs start.

Max 20 deltagare, boka nu för att säkra din plats!

Pris: 555.- per tillfälle. Inklusive ekologisk fika.

Om Repanse:

Intuitiv Helare, Gudomligt språkrör, Andlig vägledare (medial) och Själavårdare, Naturterapeut, Hälsocoach, Biodynamisk massör, Storyteller, Sångare, Musiker, Låtskrivare, Författare, Konstnär, Dansledare i Helig Helande dans, Första Hjälpare till psykisk hälsa.

Kursledare i Heliga Helande cirklar, självläkande, självkännedom, personlig och andlig utveckling, intuitions utveckling, kreativitets befriande.

Mer information om behandlingar och kurser med Repanse:

Facebook sida: Den Helande Människan

Facebook grupp: Den Helande Människan

Instagram: repanse333

Youtube: Repanse Lejonhjärta SACRED HEALING SONGS

Repanse Lejonhjärta DEN HELANDE MÄNNISKAN

På eventet finns möljighet att köpa produkter till försäljning:

Tvål, Kropsskrubb, Stearinljus m.m.

Eldfödd böcker, en multiförfattarbok som jag är medförfattare i.

Hårpinne med kristaller.

Chakrabalanserande Kristallsmycken.

Healingtavlor.

Skriv gärna ett sms eller mejl för att beställa så tar jag med det.

Mer info på hemsidan under försäljning.