Intuitivt Läkande Målande Retreat

Intuitivt Läkande Målande Retreat

26/8 2023 Kl 9.30-18:00

Plats: Timmermansgatan 48, Skillinge, Österlen

Med Dorte Schweitz &

Repanse Lejonhjärta Svansång Morgonstjärna

 

Intuitivt Läkande Målande hjälper dig att fördjupa kontakten med ditt inre, frigöra känslor, frigöra din kreativitet och utveckla din intuition.

Vi börjar dagen cirkeldelande och sedan att landa i kroppen i en färgmeditation och kreativitets befriande linjedragning.

Vi värmer upp kroppen med do in självmassage, tonande, andning, befriande rörelser och frigörande dans. För att sedan var och en övergå till sin egen skapande process och arbeta med de inre bilder och idéer och känslor som vill uttryckas på målarduken.

Vi använder akrylfärger. Var och en tar med sina egna akrylfärger och penslar. Vid behov kan du låna på plats.

Vi avrundar dagen med frigörande dans, Helig Helande cirkeldans, meditation, cirkeldelande och att titta på bilderna vi målat och prata om processen och vad din bild betyder för dig.

Inga förkunskaper krävs. Kom som du är, med ett öppet sinne att utforska målandet!

Ekologisk Lunch och fika ingår. Det finns glutenfritt och veganskt alternativ.

Målandet handlar om mer än att bara måla en vacker tavla. Det är själva processen och din närvaro i målandet som är viktig, inte resultatet som sådant, även om det självklart kan bli vackra konstverk. Det är också en inre förvandlingsprocess och självkännedom som kan förändra både synsätt på livet och levnadssätt, den fysiska och själsliga hälsan kan stärkas och förbättras. Kontakten med din självläkande kraft, din själ och det Gudomliga kan fördjupas.

Du kan utgå från en linje på ett papper som bildar former, ett intuitivt färgval, olika material och strukturer kan användas för att göra bilden mer levande. Du behöver inte veta vad du ska måla när du börjar måla, utan du kan utgå ifrån din intuitiva känsla av färg, form, material och tillvägagångssätt för att experimentera dig fram i skapandet, steg för steg. Du kan även ha en inre bild av vad du vill måla och därmed vet vilka färger du vill använda. Vet du vad du vill måla så målar du ändå intuitivt fram det så att den inre bilden under skapandeprocessen själv uppenbarar sig på målarduken. Vi stannar upp och ser på bilden då och då för att se vad bilden själv vill bli och målar sedan försiktigt fram det. Har du en inre bild du vill måla ner på målarduken brukar bilden själv uppenbara detta, kanske i en lite annan form än du tänkte från början. Du kan t.ex. ana ett ansikte skymta på målarduken som dyker upp av sig själv under skapande processen, och du väljer om du vill måla fram det i bilden och bli mer synligt. När du tydligt ser på bilden vad det kommer bli, kan du ta hjälp av foton på t.ex. djur, växter, människor m.m. för att få till rätt proportioner i bilden.

När du vill börja måla går det även att utgå från en känsla i kroppen som är levande i stunden, eller som du blir varse om i en färgmeditation och linjedragnings uppvärmning som vi börjar dagen med innan det större målandet börjar. Det kan vara en blockering i en viss kroppsdel du känner av som du vill måla ut och väljer en passande färg till att måla den med. Det kan beskriva något du känt i det förflutna, något i nuläget, eller något du drömmer om ska bli verklighet i framtiden. Genom målandet sker ett transformerande flöde i kropp och själ som gör att det känslomässiga och/ eller fysiska trycket kan lätta. Det kan infinna sig många starka känslor som var och en tar hand om i målande processen och även i vilan mellan målandet. Många kan uppleva målandet som befriande för kropp och själ, en känsla av frid och tillfredställelse kan infinna sig. Något du målat och önskar bli verklighet kan även komma att bli verklighet en tid senare. Tex en bostad, ett arbete eller en relation.

Du kan använda det intuitiva målandet för att hitta hem till dig själv, hämta hem förlorade själsdelar som hjälper dig att helas och ta tillbaka din inre kraft. Du kan befria dig själv och expandera din själ i målandet och måla dina drömmar till liv!

Investering: 1999.- inklusive fika, lunch och en målarduk.

 

Betalning kan göras med Qliro (delbetalning är möjlig). Kort, swish, faktura, presentkort eller friskvårdsbidrag.

Var och en tar med sina egna akrylfärger och penslar. Vid behov kan du låna på plats. Vill du ha mer än en målarduk kan du ta med själv.

Staffli finns ett antal att låna. Har du eget staffli kan du ta med det.

Begränsat antal platser till 4 deltagare.

Varmt välkommen!

 

Om Dorte Schweitz:

Biodynamisk massör, har jobbat på Vidarkliniken med Rytmisk massage.Vedic Art lärare. Eurytmist (en rörelsekonst som stärker kroppens självläkande krafter, rumsmedvetenhet, intuition, samspelet med rörelse, ljud och djurkretsens stjärnbilder). Har jobbat som förskolelärare och personlig assistent. Intuitiv Healer & Vaken Andlig Vägledare.

 

Om Repanse Lejonhjärta Svansång Morgonstjärna:

Intuitiv Shamansk Helare, Yamura Reiki Prästinna, Gudomligt språkrör, Andlig vägledare och Själavårdare,
Naturterapeut, Hälsocoach, Biodynamisk massör, Storyteller, Sångare, Musiker, Låtskrivare,
Författare, Konstnär, Kursledare i Helig Helande Cirkeldans, Första Hjälpare till psykisk hälsa.
Kursledare i självläkande, självkännedom, personlig och andlig utveckling, intuitions utveckling,
kreativitets befriande, cirkeldelande, meditation, healing, röstarbete, rörelse, läkande målande,
läkande skrivande.

Vid frågor till Repanse
Sms 0709-943669
Email: info@denhelandemanniskan.se
Facbooksida med fb event: Den Helande Människan